• Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΝΕΜΗ

Η ελληνική κουζίνα είναι η καρδιά της μεσογειακής διατροφής. Ξεχωρίζει για την μεγάλη ποικιλία της σε πιάτα και για την προτίμησή της στα απλά και υγιεινά υλικά, όπως είναι το ελαιόλαδο, τα λαχανικά, τα όσπρια, τα ψάρια, τα φρούτα και τα πολλά και διάφορα αρωματικά βότανα. Στο Lure Seafood Restaurant θαυμάζουμε και αγαπάμε την απλότητα της ελληνικής κουζίνας. Γι’ αυτό και επιδιώκουμε κάθε φορά να την αναδείξουμε σε μια νέα εμπειρία για τους πελάτες μας, κυρίως χάρη στη δύναμη που προσθέτει στα πιάτα μας η ιδιαίτερη φρεσκάδα που έχουν τα ντόπια υλικά που χρησιμοποιούμε. Γιατί είναι πραγματικά διαφορετική η δύναμη των μυρωδικών του νησιού και είναι πραγματικά ασύγκριτη η γεύση που έχουν ψάρια και θαλασσινά όταν φτάνουν στο πιάτο, κατευθείαν από το καΐκι του ψαρά.

Είμαστε λοιπόν πολύ περήφανοι για τα παραδοσιακά μεζεδάκια μας. Η φαντασμαγορία τους είναι άλλωστε αυτή που προσθέτει λαμπρότητα και μαγεία σε κάθε ελληνικό τραπέζι. Η ποικιλία των υφών και των αρωμάτων τους προσθέτουν ένα ακόμη επίπεδο απόλαυσης! Όμως, στην κουζίνα μας δεν θέλουμε να περιοριζόμαστε από την πίστη μας στην παράδοση. Αντίθετα, μας ενδιαφέρει εξίσου πολύ και η πρωτοτυπία στο φάσμα της ελληνικής μαγειρικής. Για το λόγο αυτό, συμπεριλαμβάνουμε στο μενού μας αρκετές προτάσεις που ενώ αντλούν τη δύναμή τους πάντα από τα τοπικά υλικά, εκτινάσσουν τη γευστική εμπειρία σε πρωτόγνωρους και απρόσμενους ορίζοντες.

Οι γαστρονομικές μας αναζητήσεις δεν σταματούν στα μεζεδάκια, που κατά κανόνα είναι τα πρώτα πιάτα στο παραδοσιακό ελληνικό τραπέζι. Με την ίδια φροντίδα και επιμέλεια επιλέγουμε και τα κύρια πιάτα, για τα οποία προτιμάμε  κρέατα, πουλερικά και ψάρια πάντα από τους καλύτερους προμηθευτές. Όλα τους φίνα, και ψημένα στην εντέλεια, φιλοδοξούν να μείνουν αξέχαστα. O chef του Lure Seafood Restaurant είναι ο Μιχαήλ Μπίρτσιος.​

ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ ΤΟΥ ΑΝΕΜΗ

Μπορεί να είναι μικρό σε μέγεθος, αλλά είναι εκλεκτικό! Η ιδέα είναι να προσφέρει στους φιλοξενούμενους μας μια γνωριμία με τον ανθό της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας και ενθουσιώδεις πιστούς σε όλον τον κόσμο. Φυσικά, όλα μας τα κρασιά είναι επιλεγμένα έτσι ώστε να απαντούν με το σωστό μήκος κύματος, στις γαστρονομικές δημιουργίες του εστιατορίου μας. Επιπλέον, το κελάρι μας διαθέτει και μερικές ετικέτες που θα ικανοποιούσαν όποιον θα επιθυμούσε να γιορτάσει ένα βράδυ, ανοίγοντας μία εξαιρετική φιάλη.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ LURE SEAFOOD RESTAURANT

Καθημερινά
Γεύμα: 12:00-19:00
Δείπνο: 20:00-23:00

andelea-logo

ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ

Ένα μοναδικό λάδι στο πιάτο σας. Το μόνο υλικό που με πολλή υπερηφάνεια φέρνουμε εμείς στο νησί είναι το δικό μας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με την ονομασία Andelea.

Το Andelea είναι ένα λάδι που υπερβαίνει όλες τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κάποιος από την κατηγορία του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Παράγεται από ελιές που είναι 100% Κορωνέικης ποικιλίας. Είναι βελούδινο στην υφή, έχει υπέροχα αρώματα και περιέχει το υψηλότερο ποσοστό σε τοκοφερόλες, που τυχαίνει να έχει ελληνικό λάδι. Για το λόγο αυτό του αποδίδονται και ιαματικές ιδιότητες.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι τόσο νόστιμο, που από μόνο του –χωρίς να χρειάζεται να του προσθέσει κάποιος κάτι- είναι ένα καταπληκτικό dressing!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το λάδι Andelea, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: www.andelea.gr